donderdag, 30. augustus 2007 - 17:24

Celstraffen voor geweldadige roof in rijdende trein

Roermond

Twee mannen uit Roermond zijn afgelopen dinsdag door de rechtbank in Roermond veroordeeld voor diefstal met geweld in een rijdende trein. De veroordeelden hebben op 4 mei in de trein van Roermond naar Weert een man beroofd van zijn telefoon. Ook hebben zij getracht zijn laptop mee te nemen. Het slachtoffer heeft daarbij klappen gekregen.

Voor de diefstal met geweld is een 21 jarige man uit Roermond veroordeeld tot 15 maanden gevangenisstraf waarvan vijf maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.

De andere verdachte, een 18 jarige man uit Roermond, stond ook nog terecht voor de mishandeling en verbale bedreiging van een vrouwelijke passagier. Hij is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 maanden waarvan drie maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.

De rechtbank rekent de beide verdachten zwaar aan dat het feit werd gepleegd in een rijdende trein in aanwezigheid van andere passagiers.

Het openbaar ministerie (OM) eiste eerder onvoorwaardelijke gevangenisstraffen van tweeënhalf en drie jaar tegen de twee mannen.
Provincie:
Tag(s):