dinsdag, 13. november 2007 - 10:39

Centrum nog niet veilig genoeg

Nieuwegein

In het Nieuwegeinse stadscentrum worden met name vuil en rondhangende jongeren als grootste bronnen van overlast ervaren. Dat bleek zowel tijdens het project Werkgroep Overlast City Plaza als in de recente beoordeling door huidige bewoners, winkeliers en gebruikers.

De handhaving van kortstondig behaalde successen in de bestrijding van onveiligheid(sgevoelens) blijkt nog niet voldoende te zijn. Dit is de conclusie van het onderzoek dat de rekenkamercommissie in 2007 heeft verricht naar de veiligheid in het stadscentrum. In de Werkgroep Overlast City Plaza werden concrete maatregelen getroffen om de overlast rond de tramhalte City Plaza te verminderen. In het project werkten onder meer politie, Stichting Welzijn Nieuwegein en Connexxion samen, onder regie van de gemeente.

Uit het rapport komt naar voren dat de samenwerkende partijen aangeven (nog) niet voldoende geld en menskracht in handhaving te kunnen steken. Veel partijen, zoals politie, stadstoezicht, winkeliers en bewoners van het gebied, hebben concrete ideeën over de toekomstige ontwikkeling en willen intensiever dan tot dusver hierbij betrokken worden. De gemeente zou aan deze betrokkenheid sterker sturing kunnen geven, vindt de rekenkamercommissie.
Provincie:
Tag(s):