dinsdag, 8. mei 2007 - 13:35

'Chantal Janzen hangt op 12m hoogte'

Scheveningen

Adoptie, identiteit en wilskracht zijn de onderliggende thema’s in de musical Tarzan maar deze beladen onderwerpen worden op spectaculaire wijze neergezet door hoofdrolspelers Ron Link en Chantal Janzen. Door het zwaaien aan lianen en het opkomen van Tarzan en Jane vlak over de hoofden van het publiek is de interactie groot. Een staande ovatie viel hen dan ook ten deel aan het einde van de voorstelling.

Het verhaal is gebaseerd op de legende van Edgar Rice Burroughs uit 1912. Een Engels jongetje dat schipbreuk leidt met zijn ouders, wordt al snel daarna wees en groeit op tussen een apenkolonie.

Tarzan en Jane slingeren aan een liaan over de hoofden van het publiek. En alsof dat nog niet genoeg is mag ‘Jane’ zo’n 12 meter boven het podium op een schommel plaatsnemen. In combinatie met de indrukwekkende decors, meeslepende liedjes van de hand van Phill Collins is Tarzan een adembenemend avondje uit.

Naast de hoofdrollen van Chantal en Ron spelen ook Arie Rustenburg, Chaira Borderslee, Clayton Peroti, Hans Ligtvoet, en Jeroen Phaff grote rollen in deze musical. Tweevoudig Tony Award-winnaar Bob Crowley (Aida, Carousel), regisseert 'Tarzan' en ontwerpt tevens de decors en kostuums. Phil Collins schreef zowel de muziek als de liedteksten. David Henry Hwang (Madame Butterfly) is de schrijver van het script, terwijl de choreografie in handen ligt van Meryl Tankard.
Categorie:
Tag(s):