donderdag, 23. augustus 2007 - 21:35

Chaos op A28 door kettingbotsing

Assen

Donderdagmorgen zijn vijf voertuigen betrokken geraakt bij een ongeval op de A28 tussen de afslag Assen en Assen - Zuid. Bij het ongeval raakten drie personen gewond deze zijn voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. De A28 is enige tijd afgesloten geweest voor het verkeer dat hiervan enige hinder heeft ondervonden.

Donderdagmorgen tegen tien uur reden twee auto’s de oprit van de A28 bij Assen –Zuid op. Bij het invoegen is de tweede auto in contact gekomen met een vrachtwagen die op dat moment over de A28 reed. Mogelijk heeft de auto te weinig snelheid gehad of was de ruimte om in te voegen te klein.

De vrachtauto tikte de achterzijde van de auto aan, deze is hierdoor gaan draaien en kwam op de tweede rijbaan terecht. Daar reed op dat moment een busje, bestuurd door een vrouw. De vrouw heeft geprobeerd de auto te ontwijken maar door een stuurcorrectie is het busje over de kop geslagen.

Achter het busje reed een auto van de ANWB de chauffeur kon een aanrijding met de personenauto niet voorkomen. Direct nadat het ongeval gebeurde, heeft de ANWB medewerker via een alarmknop de hulpverleningsdiensten gealarmeerd.

De exacte toedracht van ongeval wordt onderzocht door specialisten van Politie Drenthe en het Korps Landelijke Politie Diensten.
Provincie:
Tag(s):