zaterdag, 22. september 2007 - 20:43

Check je kamer

Groningen

Speciaal voor uitwonende studenten lanceert de Landelijke Studenten
Vakbond (LSVb) op maandag 24 september een online kamercheck. Deze website geeft concrete stappen om woekerhuren of brandgevaarlijke kamers aan te pakken. Ook kunnen studenten kijken of ze in aanmerking komen voor huurtoeslag, die al gauw in de honderden euro’s kan lopen.

De LSVb brengt de kamercheck ook naar de studenten toe: op maandag 24 september vindt de aftrap van de landelijke Check-Je-Kamerweek plaats bij het Harmoniecomplex in Groningen.

Vrijwilligers van de LSVb-studentenlijn helpen studenten op locatie met de kamercheck. Ook kunnen ze studenten de weg wijzen naar de huurcommissie, gemeente, belastingdienst of brandweer. LSVb-voorzitter Lisa Westerveld: “Veel studenten betalen meer huur dan wettelijk toegestaan of wonen in gevaarlijke kamers. Wij wijzen ze op de mogelijkheden die er zijn om dergelijke problemen aan te pakken.�

De kamercheck is opgedeeld in drie onderdelen: huurprijs, brandveiligheid en huurtoeslag. Aan de hand van een korte vragenlijst kunnen studenten snel hun kamer beoordelen. Vervolgens staat stapsgewijs aangegeven hoe studenten het beste hun woonsituatie kunnen verbeteren.
Provincie:
Tag(s):