dinsdag, 31. juli 2007 - 17:23

Chippen van dieren zinloos zonder goede registratie

Al jaren pleit de Dierenbescherming voor het chippen van huisdieren. Steeds meer dieren worden gechipt. Wanneer een dier met een chip wordt gevonden kan het snel met de eigenaar worden herenigd. Echter alleen als de registratie van de chip correct is. Wanneer wijzigingen niet worden doorgegeven aan de databank belandt het dier, ondanks de chip, in het asiel.

Steeds meer honden en katten worden gechipt en dat is op zich een goede zaak. Via de chip kan de eigenaar van een verdwaald dier worden achterhaald en is het dier snel weer thuis. De praktijk wijst echter uit dat de mensen wel de moeite nemen om een dier te laten chippen, maar vergeten eventuele wijzigingen door te geven aan de databank. Door de afdeling Zuid Oost Drenthe van de Dierenbescherming worden regelmatig dieren opgehaald die wel zijn gechipt maar waar de gegevens niet meer van kloppen. Het gevolg is dat de opgehaalde dieren naar de opvang gaan en daar moeten wachten tot de eigenaar zich meldt.

Vooral bij verhuizingen kan het gebeuren dat het dier de weg kwijt raakt. Het is tenslotte voor hem ook allemaal nieuw. Zorg daarom dat de nieuwe gegevens bij de databank bekend zijn. Geef wijzigingen van het adres of telefoonnummer direct door aan de databank! Alleen dan kan het dier, als het gevonden wordt, snel weer thuis zijn. Dat was tenslotte ook de reden om het dier te laten chippen.
Provincie:
Tag(s):