donderdag, 14. juni 2007 - 10:57

Chipshol ontvangt miljoenen van Schiphol.

Haarlem

Schiphol Group moet binnen tien dagen negentien miljoen euro betalen aan de projectontwikkelaar Chipshol. Dat heeft de rechtbank in Haarlem woensdag (13 juni) bepaald. Het betreft een voorschot op de schadevergoeding die de rechtbank eerder dit jaar aan Chipshol toekende, maar waarvan de precieze hoogte nog moet worden bepaald.

Chipshol heeft de luchthaven voor de rechter gesleept omdat het meent stelselmatig te zijn tegengewerkt bij de bouw van een bedrijvenpark nabij Schiphol. De rechtbank gaf de projectontwikkelaar gelijk en stelde de geleden schade door waardevermindering van de bouwgrond eerder dit jaar in een tussenvonnis vast op 19 miljoen euro. Daar kan ook nog belastingschade bijkomen.

Schiphol Group weigert tot dusver te betalen. De luchthaven wil dat eerst een definitief schadebedrag wordt vastgesteld. Daarop was Chipshol opnieuw naar de rechter gestapt om betaling af te dwingen. Schiphol Group moet het geld nu binnen tien dagen overmaken. Chipshol moet wel een bankgarantie stellen van 21,5 miljoen euro voor het geval de schadevergoeding toch lager uitvalt en de projectontwikkelaar een deel moet terugbetalen.

De luchthavenonderneming heeft al eerder aangegeven tegen het eindvonnis van de rechtbank in cassatie te zullen gaan. Schiphol Group meldt in een verklaring de inhoud van het vonnis van woensdag te bestuderen en beraadt zich over het eventueel instellen van hoger beroep.
Provincie:
Tag(s):