maandag, 12. november 2007 - 20:22

Chocolademaker op de Margriet Winter Fair

Ouderkerk

Chocolademaker Gerben den Hartog van Choco Kado de Berekuil uit Ouderkerk a/d IJssel is een van vijf finaliste van de lekkerste bonbon in Nederland. En trots dat ze daarop zijn in het Zuid-Hollandse plaats, dat mag iedereen weten. Maar wat Nederland nu te weten komt wisten de plaatsgenoten van Den Hartog natuurlijk allang.

Al vijf jaar werkt hij in de chocolaterie en komende week staat hij op de Margrietfair in Utrecht om zijn bonbons te draaien. De vulling van zijn finale inzending is gemaakt van room en een wieneramandelpasta. De buitenkant is van pure chocola van een cacaobonenkweker uit Ecuador. De bonen zijn gedroogd door het roken. Dat geeft de Den hartog bonbon zijn aparte smaak. De finale is op dinsdag 20 november en de winaar krijgt een reis naar Costa Rica.

Jurylid Robèrt van Beckhoven: "Wij zullen tijdens de Margriet Winter Fair ons finale oordeel vormen en De lekkerste Bonbon van Nederland op dinsdagmiddag 20 november bekend maken." Ook het publiek wordt uitgenodigd haar stem uit te brengen. In het chocolade chalet krijgen ze een stemformulier en een proefbordje. Uiteraard zijn de vijf finale bonbons ook te koop.
Provincie:
Tag(s):