zondag, 18. november 2007 - 20:23

ChristenUnie-SGP nieuwe coalitiepartner

Noordoostpolder

De gemeente Noordoostpolder heeft een nieuw college. De nieuwe coalitiepartij is ChristenUnie-SGP. Namens deze partij neemt de heer L.G. Voorberg, nu raadslid, plaats in het college als wethouder van Verkeer en Vervoer, Recreatie en Milieu. Ook de projecten Emmeloord Centrum, Randmeer en Poldertoren horen bij de portefeuille.

Samen met PvdA-GroenLinks en CDA vormt ChristenUnie-SGP nu het dagelijks bestuur van Noordoostpolder. Er ligt een nieuw collegeprogramma 2008-2010, dat voortborduurt op het voorgaande collegeprogramma. Wel zijn er nieuwe resultaat- en inspanningsverplichtingen aan toegevoegd.

De aanleiding voor het zoeken naar een nieuwe coalitiepartner in het college is het neerleggen van zijn functie door wethouder W. Keur. Zijn partij, de VVD, beëindigde hierop de deelname aan het college. De fractievoorzitters van het CDA en

PvdA-GroenLinks hebben met alle partijen gesproken over de ontstane situatie. Het vervolg op die overlegronde was dat de CDA en PvdA-GroenLinks samen met de ChristenUnie-SGP de onderhandelingen openden over een collegeprogramma voor de resterende jaren van deze raadsperiode, de samenstelling van het college en de inhoud van de portefeuilles. Het resultaat van de onderhandelingen is te vinden in het collegeprogramma 2008-2010.
Provincie:
Tag(s):