vrijdag, 22. juni 2007 - 18:40

City Stewards aan de slag!

Groningen

Vrijdag zijn in Groningen de eerste City Stewards aan de slag gegaan. Tijdens winkeluren treden zij op als gastvrouw of gastheer van de binnenstad. Met de ondertekening van het convenant benadrukken de gemeente Groningen, de Groningen City Club en Veiligheidszorg Groningen de onderlinge samenwerking en krijgt de binnenstad door de introductie van City Stewards een vriendelijke impuls.

De acht City Stewards zijn klantgericht, hulpvaardig en dienstverlenend voor het winkelend publiek, toeristen en binnenstadsondernemers. Zo geven zij informatie aan het winkelend publiek, verkopen stadsplattegronden, helpen ouderen bij het oversteken en het tillen van zware boodschappen en ondersteunen zij organisaties, waaronder de Groningen City Club bij grote evenementen. Tevens is het mogelijk boodschappen tijdelijk in bewaring te geven op het kantoor van de City Stewards. De deelnemers zijn voornamelijk geworven uit het aanbod van de dienst SOZAWE van de gemeente Groningen. De City Stewards zijn drie dagen per week als zodanig werkzaam.

Daarnaast hebben zij een preventieve functie. Zij melden verpauperingen in de binnenstad en leggen contacten met groepen jongeren, zwervers en verslaafden teneinde overlast te helpen voorkomen. De City Stewards werken vanuit een centrale locatie in de binnenstad (Peperstraat 37) en zijn herkenbaar aan oranje kleding (de kleur van de binnenstad).

De City Stewards gaan tevens de binnenstad van Groningen promoten. Voorafgaand aan de ondertekening van het convenant hebben de City Stewards veel informatie over de binnenstad verzameld. FietsstadGroningen.nl heeft een gratis fietstour door Groningen beschikbaar gesteld en de Bewaakte Rijwielstalling Groningen heeft hiervoor de fietsen ter beschikking gesteld. Rondvaartbedrijf Kool, het Grand Theatre, het Stripmuseum, het Grafisch Museum en de Der A-kerk hebben tevens hun medewerking verleend.
Provincie:
Tag(s):