donderdag, 21. juni 2007 - 18:21

'Citymarketing' is erdoor bij college Haarlemmermeer

Haarlemmermeer

Burgemeester en wethouders van de gemeente Haarlemmermeer zijn akkoord gegaan met de kadernota City Marketing. Haarlemmermeer heeft veel te bieden aan de inwoners, bedrijven en partners in de regio.

Het bestuur wil de gemeente zichtbaar op de kaart en zet citymarketing in om de verbondenheid van inwoners met hun woonkern en met de gemeente Haarlemmermeer als 'stad van vele dorpen' te versterken. In de regio wil de gemeente nieuwe inwoners en bedrijven aantrekken. Op nationaal en Europees niveau wordt de citymarketing ingezet om de economische kracht van de regio te behouden en te versterken.

Ook hiermee wordt bereikt dat Haarlemmermeer beter bekend wordt bij het Rijk en Europa.

Haarlemmermeer heeft 140.000 inwoners en hoort daarmee bij de twintig grootste gemeenten van Nederland. Ook beslaat de Gemeente met 18.500 hectare een groot oppervlak. Haarlemmermeer is zeer gevarieerd. Er zijn opkomende steden tegenover kleine dorpen, platteland en boerderijen tegenover uitgebreide hightech bedrijventerreinen. De luchthaven Schiphol ligt er.

Ook is er bijzonder veel groen aanwezig binnen de gemeentegrenzen. De gemeente verkeert in een constant proces van vernieuwing: uitbreiding van Schiphol, nieuwe infrastructuur, nieuwe woonwijken en bedrijventerreinen, innovatie van de agrarische sector, investeringen in groen en recreatie. De Haarlemmermeer geldt nationaal en internationaal als toplocatie voor bedrijven.

De gemeente heeft een prettig woon- werkklimaat, getuige recente onderzoeken. Er is in Haarlemmermeer nog steeds ruimte voor meer inwoners en meer bedrijven, maar ook voor het platteland. Deze diversiteit is een sterk punt.

De volgende stap in de citymarketing is het opstellen van een volledig uitvoeringsprogramma. Dat zal naar verwachting eind 2007 af zijn. Het uitvoeringsprogramma komt tot stand in overleg met het bedrijfsleven. Voor 2007 blijft er aandacht voor de versterking van bestaande evenementen. Daarnaast is het plan om één of meerdere nieuwe evenementen aan te trekken.
Provincie:
Tag(s):