maandag, 26. november 2007 - 14:06

CleanTeams moeten Haarlem schoon houden

Haarlem

Vanaf donderdag 29 november gaan de Clean Teams Haarlem van start. De officiële aftrap wordt om 11.00 uur gegeven door de wethouders Maarten Divendal en Hilde van der Molen. De aftrap zal bij de hoofdingang van het Haarlemse stadhuis aan de Grote Markt worden gegeven.

De Clean Teams Haarlem zijn een gezamenlijk initiatief van EcoSol en Spaarnelanden nv. In de teams werken veegploegen bestaande uit (ex-)verslaafden van EcoSol intensief samen met de professionele reinigers van Spaarnelanden.

Spaarnelanden nv blijft de dagelijkse schoonmaakrondes in de binnenstad uitvoeren. De samenwerking met EcoSol maakt het mogelijk om de veegploegen heel gericht in te zetten op plaatsen waar dat op een bepaald moment het meest nodig is. Zo wordt het schoon en blijft het schoon.

De samenwerking tussen beide partners heeft drie doelen waaronder
een schonere binnenstad. Daarnaast gaan (ex-)verslaafden meehelpen actief bezig te zijn in de samenleving en daardoor ontstaat er een veiliger en leefbaarder woonomgeving.

De gemeente Haarlem ondersteunt het project. Hierbij zijn de afdelingen Beheer Openbare Ruimte, Sociale Zaken en Bureau Veiligheid betrokken.
Provincie:
Tag(s):