dinsdag, 19. juni 2007 - 11:59

CNV sleept Sarah Lee voor de rechter

CNV Voeding daagt Sarah Lee/Douwe Egberts voor de rechter. Inzet is de tegemoetkoming in de ziektekostenpremie voor gepensioneerde werknemers. Sinds de invoering van de nieuwe zorgwet is Sarah Lee/DE nog slechts bereid om voor gepensioneerde werknemers 4,4 procent van het jaarinkomen als premieverlaging te bieden. Nog actieve werknemers krijgen de reguliere 6,5 procent.

Volgens CNV Voeding-bestuurder Peter Boëseken is de onderneming al ruim anderhalf jaar niet bereid om iets te veranderen aan het ingenomen standpunt. "En het is in werkelijkheid nóg erger dan het lijkt. Die 4,4 procent wordt gerekend over het pensioen dat ze van Sarah Lee/DE krijgen. Het AOW-gedeelte van hun jaarinkomen telt hiervoor niet mee. Dus per saldo is het verschil tussen actieve en niet-actieve werknemers wel heel erg groot. Ook een manier om dankjewel te zeggen tegen je ex-collega's.

En dan, het kan nóg gekker, Douwe Egberts stelt nu voor om de bestaande regeling nog verder uit te kleden. Nou vráág ik je."
Omdat Sarah Lee/Douwe Egberts geen enkele verandering in het standpunt veinst, is het nu tijd geworden om de kwestie via de rechter af te dwingen, stelt de vakbond. De dagvaarding ligt inmiddels bij de werkgever op het bureau.
Provincie:
Tag(s):