woensdag, 17. oktober 2007 - 18:59

CNV Voeding voorspelt onrustige periode voor Unilever

Den Haag

Na de succesvol verlopen tweedaagse staking van vorige week gaan de acties bij Unilever onverminderd door, op een andere schaal en minder voorspelbaar. "Unilever kan een onrustige periode tegemoet zien", voorspelt CNV-onderhandelaar Frans van de Veen.

De afgelopen dagen is er gestaakt in Vlaardingen en in Loosdrecht. "De acties krijgen een onvoorspelbaar karakter", zegt Van de Veen. "Welke werkonderbrekingen en stakingen er zijn en op welke locaties zal voor Unilever een verrassing blijven.

De komende tijd zullen er dan ook regelmatig actievergaderingen zijn, dan hier, dan daar. Op die manier
willen we laten zien dat alle werknemers van Unilever zich geraakt voelen. Niet alleen de werknemers van de drie vestigingen die Unilever wil sluiten, maar ook van de andere vestigingen, in Oss, Hellendoorn en Rotterdam. Daar maken ze zich net zo goed zorgen over de toekomst. Want dat je als locatie winst maakt, zegt tegenwoordig helaas niets meer."

CNV Voeding is niet ingegaan op een uitnodiging van Unilever voor een toelichting op de plannen. "Een toelichting is mooi, maar daar hebben we niet zoveel aan", zegt Van de Veen. "We willen echt overleg, ook over de vastgelopen cao-onderhandelingen. Bovendien willen we eerst helderheid
over nut en noodzaak van de sluitingsplannen, voordat we gaan praten over een sociaal plan." De CNV-onderhandelaar doet een dringende oproep aan Unilever om vooral te blijven investeren in de eigen werknemers.

De Unilever-werknemers voeren actie uit onvrede over de sluiting van drie locaties en over de vastgelopen cao-onderhandelingen. De sluiting van de locaties Delft, Vlaardingen en Loosdrecht zal zo'n 475 werknemers
hun baan kosten.
Provincie:
Tag(s):