dinsdag, 11. december 2007 - 21:02

Coevorden verkoopt grond voor vestiging hotel in Dalen

Coevorden

De gemeente Coevorden verkoopt 1 hectare grond naast de N34 aan de Burgemeester Fonteinstraat in Dalen voor de vestiging van een hotel met minimaal 60 kamers. De grond wordt verkocht aan een ontwikkelings- en beleggingsmaatschappij die naar verwachting eind 2008 wil beginnen met de bouw van het hotel. De nieuwe recreatieve voorziening levert ruim 40 fulltime banen op.

Op de huidige vrachtwagenparkeerplaats op de hoek van de N34 en de Burgemeester Fonteinstraat in Dalen verrijst het hotel waarbij een eigen parkeerkelder voorzien is in de plannen. De verblijfsaccommodatie richt zich naast de zakelijke en toeristische markt ook op de zorgmarkt. Het is de bedoeling om speciale voorzieningen voor mensen met extra zorg te creëren. Het gemeentelijke park grenzend aan de vrachtwagenparkeerplaats wordt betrokken bij de plannen met speciaal aangelegde tuinen die het hotel een groen karakter geven.

“Dit hotel is opnieuw een economische impuls voor onze toeristische en recreatieve sector�, aldus verantwoordelijk wethouder Geert Roeles. “Na Plopsa Indoor Coevorden en de komst van het Sporthotel naar Klinkenvlier in Coevorden laten wij opnieuw zien dat deze gemeente volop ruimte biedt aan de recreatieve en toeristische sector. Bovendien zijn we verheugd over het groot aantal nieuwe banen. Geheel in lijn met de cijfers van het provinciaal werkgelegenheidsregister bevestigen we dat de gemeente Coevorden de banenmotor in deze regio is.� Het Drentse werkgelegenheidsregister laat zien dat de gemeente Coevorden met een groei van 6,6 procent de grootste bijdrage levert aan de toename van de Drentse werkgelegenheid.

Het bestemmingsplan Dalen staat een verblijfsaccommodatie op die locatie toe. Vanwege de beperkte beschreven bouwhoogte in het bestemmingsplan zal wel een zogenoemde artikel 19-procedure gevolgd moeten worden. Deze gedeeltelijke vrijstellingsprocedure moet gevolgd worden omdat het hotel waarschijnlijk tot maximaal 13 meter hoog wil bouwen.
Provincie:
Tag(s):