dinsdag, 28. augustus 2007 - 14:10

Coffeeshop 4 weken dicht na toelaten minderjarigen

Almelo

Burgemeester Knip van Almelo sluit coffeeshop Jemig de Pemig aan de Bornerbroeksestraat voor vier weken omdat de coffeeshop minderjarigen heeft toegelaten. Volgens burgemeester Knip is het kennelijk gewoonte dat minderjarigen de coffeeshop worden binnen gelaten terwijl de wet dat niet toestaat. De burgemeester wil dat de wet wordt nageleefd en dat minderjarigen niet in aanraking kunnen komen met softdrugs om hun gezondheid te beschermen. Dit heeft de gemeente Almelo dinsdag laten weten.

Geen toegang
Tijdens een politiecontrole in juli van dit jaar bleek dat een medewerker van de coffeeshop twee minderjarige personen had toegelaten tot de coffeeshop. Dit is in strijd met het landelijk vastgestelde criterium dat aan personen onder de achttien jaar geen toegang tot coffeeshops mag worden verleend.

In juni was de beheerder van de coffeeshop er door de politie al op gewezen dat er signalen waren dat softdrugs werden verkocht aan minderjarigen. De beheerder is er toen nadrukkelijk op gewezen dat er altijd een leeftijdscontrole moet worden uitgevoerd.

Maatregelen
Het besluit van de burgemeester, dat genomen is op grond van de Opiumwet, betekent dat de coffeeshop tot en met 25 september 2007 gesloten moet zijn en dat niemand het pand mag betreden. De sluiting van vier weken is in overeenstemming met het sanctiebeleid dat door de burgemeester is vastgesteld.

Het bestuur van Jemig de Pemig heeft na de constatering al enkele maatregelen genomen. Naar het oordeel van de burgemeester zijn deze maatregelen op zichzelf onvoldoende om de kennelijk bestaande gewoonte dat minderjarigen toegang kunnen krijgen tot de coffeeshop te doorbreken. Met de sluiting beoogt de burgemeester deze gewoonte te doorbreken.
Provincie:
Tag(s):