woensdag, 19. september 2007 - 10:09

Coffeeshop 't Klavertje gesloten

Amersfoort

Coffeeshop 't Klavertje aan de Amersfoortsestraat in Amersfoort moet per direct de deuren sluiten. Burgemeester Van Vliet-Kuiper heeft de vergunning en de gedoogverklaring van de exploitant ingetrokken. De exploitant van 't Klavertje voldoet niet meer aan de eisen die in de gedoogverklaring en horecavergunning aan hem gesteld zijn. In de vergunning en verklaring staat dat de exploitant ‘niet van slecht levensgedrag mag zijn’.

De persoon wordt nu verdacht van ernstige overtredingen in het kader van de Opiumwet en verblijft in afwachting van de inhoudelijke rechtszitting in voorlopige hechtenis.

Op basis van deze informatie heeft de burgemeester besloten de vergunning in te trekken. Dat betekent niet alleen dat er geen softdrugs mogen worden verkocht; de inrichting mag ook geen dranken verkopen. De exploitant heeft tien dagen de tijd gekregen om een zienswijze in te dienen naar aanleiding van het voornemen van de burgemeester om de coffeeshop te sluiten. Die zienswijze heeft niet geleid tot een wijziging van het voornemen.
Provincie:
Tag(s):