zaterdag, 10. november 2007 - 19:38

Combiketel appartement in Rijen functioneerde goed

Rijen

De combiketel uit het appartement aan het Architect Aartsplein waar een echtpaar in Rijen op 29 oktober jl. aan koolmonoxidevergiftiging is overleden, functioneert goed. Dat is de conclusie van een onderzoek dat Kiwa Gas Technology in haar laboratorium in Apeldoorn op 8 november heeft uitgevoerd. Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van het Openbaar Ministerie in Breda. Ook de Voedsel en Waren Autoriteit was betrokken bij het onderzoek.

Het onderzoek dat de technische recherche van de Politie in samenwerking met Kiwa Gas Technology heeft ingesteld naar de oorzaak van de vergiftiging duurt voort.

De ongeveer 80 bewoners van het complex zijn vrijdagmiddag geïnformeerd over de uitkomsten van het onderzoek naar het functioneren van de combiketel. Zij mogen nog niet naar hun woningen terugkeren omdat de herstelwerkzaamheden nog voortduren. De bewoners moesten zondag 4 november hun woningen verlaten, omdat het appartementencomplex door de herstelwerkzaamheden niet meer voldoet aan de brandveiligheidseisen.
Provincie:
Tag(s):