donderdag, 27. september 2007 - 16:00

Commandant Brandweer Den Haag huldigt redders

Den Haag

Brandweer Commandant Rob Brons huldigt op vrijdag 28 september Nick van Dam en José Oosterheert. Door hun heldhaftig optreden is een 7-jarige jongen en zijn 37-jarige vader bij Kijkduin uit zee gered.

Op zondag 2 september ging de 7 jarige jongen samen met zijn familie op het strand in Kijkduin. Het jongetje ging het water in. In het water raakte de jongen in problemen, hij was te ver in zee terecht gekomen en dreef richting de golfbreker. Zijn vader zag dit en schoot te hulp. Toen de moeder van het jongetje zag dat beide niet meer zelfstandig de zee uit konden komen, sloeg ze alarm.

Twee surfers - die in het water lagen - hoorden de vrouw schreeuwen en peddelden met hun surfplank naar vader en zoon.

Toen het jongetje een kopje onder ging, kwam Nick van Dam aan. Nick heeft het jongetje op de surfplank van zijn vriendin José Oosterheert weten te hijsen. Zij heeft hem veilig aan de kant gebracht. Ondertussen heeft Nick geprobeerd contact te krijgen met de vader, maar hij reageerde niet meer op het geschreeuw. Nick heeft toen de man op zijn plank gehesen. De vader gaf geen teken van leven.

Op strand waren de hulpdiensten al gearriveerd. Bij aankomst van Nick op het strand startten de leden van de reddingsbrigade direct met de reanimatie van de vader. Dit heeft niet mogen baten.

De commandant wil Nick van Dam en José Oosterheert huldigen voor hun snelle en kordate actie.
Provincie:
Tag(s):