vrijdag, 15. juni 2007 - 14:14

Computers voor 200 gezinnen met minimuminkomen

Assen

Op initiatief van de gemeenteraad van Assen krijgen 200 gezinnen met een minimuminkomen en kinderen in de leeftijd van 12 tot en met 16 jaar een computer van de gemeente. De computer is zo ingeburgerd in het dagelijks leven dat de raad vindt dat alle middelbare scholieren daarover moeten kunnen beschikken.

Voor veel middelbare scholieren is het leven zonder computer en internet ondenkbaar. Dit initiatief zorgt ervoor dat alle jongeren in Assen dezelfde mogelijkheden hebben. Dit sluit ook goed aan bij de nota Meedoen Mogelijk Maken van de ISD.

Om de groep te bepalen heeft de ISD (Intergemeentelijke Sociale Dienst) gekeken welke gezinnen die van een minimum inkomen moeten rondkomen een of meerdere kinderen in de leeftijd van 12 – 16 jaar hebben. Het bleek om 200 gezinnen te gaan.

Nog voor september krijgen deze 200 gezinnen een PC met toebehoren: een internet abonnement, hulp bij het installeren en de mogelijkheid om gebruik te maken van een helpdesk. De eerste computers zijn op 1 juni geïnstalleerd.

Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met de firma Pet te Hoogeveen en Idée ICT Diensten te Assen.
Provincie:
Tag(s):