vrijdag, 28. september 2007 - 14:59

Concert op terrein van kamp Westerbork

Westerbork

Op woensdag 3 oktober a.s. om 20.00 uur vindt op de bijzondere plek – het terrein van kamp Westerbork – een uniek concert plaats. Zanger Maarten Peters, pianist Co Vergouwen en het Gustav Klimt Kwartet laten de betekenis van muziek op deze historische plek horen.

De zeggingskracht van het terrein van voormalig kamp Westerbork wordt versterkt door de bijdragen van kampoverlevende Ellis Hertzberger en onderduikoverlevende Zoni Weisz. Het programma duurt van 20.00 tot 21.30 uur en wordt gepresenteerd door Margriet Vroomans.


De combinatie van concert en historische plek laat de artistieke verbeelding zien. Historie, erfgoed en culturele uitingen zijn op een natuurlijke wijze verenigd. Kamp Westerbork werd in 1939 gebouwd als Centraal Vluchtelingenkamp voor uit Duitsland gevluchte joden. In 1942 werd het Durchgangslager, een verzamelplaats voor in Nederland levende joden. Vanuit kamp Westerbork werden zij, evenals Duitse vluchtelingen, 245 Sinti en Roma, en tientallen verzetsstrijders naar vernietigingskampen als Auschwitz en Sobibor gedeporteerd. 93 keer vertrok zo’n transport; slechts 5.000 gedeporteerden kwamen terug.

Het concert op het terrein van kamp Westerbork is voor iedereen gratis toegankelijk en vindt plaats in een verwarmde ruimte. Voor busvervoer vanaf de parkeerplaats bij het Herinneringscentrum Kamp Westerbork naar het voormalig kampterrein wordt gezorgd. Indien u gebruik wilt maken van busvervoer naar het kampterrein wordt u verzocht ruim op tijd bij het Herinneringscentrum Kamp Westerbork aanwezig te zijn.
Provincie:
Tag(s):