woensdag, 18. juli 2007 - 16:09

Connexxion blijft vervoerder taxiBUS

Apeldoorn

Connexxion blijft de komende drie jaar vervoerder voor taxiBUS in de gemeente Apeldoorn. Uit een Europese aanbesteding is Connexxion als meest geschikte vervoerder naar voren gekomen. Connexxion is gekozen vanwege de beste prijs/kwaliteit verhouding.

Voortzetting van de samenwerking met Connexxion heeft veel voordelen. Voor de ruim 9.500 pashouders is het goed nieuws, de wijze van reizen met de taxiBUS wijzigt niet of nauwelijks. Daarnaast zijn de klanten gewend aan de chauffeurs van Connexxion, en hoeven ze niet aan nieuwe procedures te wennen.

Ook voor de gemeente is de voort te zetten samenwerking met Connexxion positief nieuws omdat dit onder de gebruikers rust en continuïteit geeft.

De belangrijkste punten om voor Connexxion te kiezen waren een gunstig tarief en een hoge kwaliteit op belangrijke punten. Dankzij een gunstig inkooptarief kan het collectief vervoer relatief goedkoop aan de burgers van Apeldoorn blijven worden aangeboden. Binnen de provincie Gelderland heeft Apeldoorn zelfs de laagste tarieven.

Bij het nieuwe contract, dat op 1 oktober a.s. ingaat, hoort een aantal wijzigingen. Er komt een nieuw voordelig dalurentarief voor ritten tussen 10 en 12 uur ’s morgens. Daarnaast wordt de terugbelservice verbeterd en komt er een betere klachtenprocedure. Voorts kan de klant naast ritten op vertrektijd, ook ritten op aankomsttijd gaan boeken en worden de marges waarbinnen de klant kan worden opgehaald aangepast van 10 minuten voor en 10 minuten na, naar 5 minuten voor en 15 minuten na de gevraagde tijd.

Tenslotte wordt met het nieuwe contract de taxiBUS zelf in een nieuw jasje gestoken. De bussen houden de vertrouwde blauwe kleur, maar het logo ondergaat een kleine wijziging.

In mei 2006 is door de toenmalige minister van Verkeer en Waterstaat, mevrouw Peijs een landelijke benaming en een landelijk logo voor collectieve vervoerssystemen geïntroduceerd. Het Apeldoornse taxiBUS-logo wordt hierop aangepast.
Provincie:
Tag(s):