donderdag, 24. mei 2007 - 17:36

Connexxion en Munckhof vervoeren leerlingen in Venlo en Beesel

Venlo

Connexxion Taxi Services B.V. en Munckhof Taxi B.V gaan vanaf 1 augustus de leerlingen vervoeren in de gemeenten Venlo en Beesel. Dit is vandaag door de gemeente Venlo bekend gemaakt.

Beide vervoerders zijn geselecteerd via een Europese aanbesteding, waar in totaal acht aanbieders op hebben gereageerd. De gemeente Venlo heeft nadrukkelijk eisen gesteld aan de betrouwbaarheid, integriteit en goed gedrag van de chauffeurs. Elke chauffeur die leerlingen uit de gemeenten Venlo en Beesel vervoert, moet een verklaring van goed gedrag kunnen overleggen.

Incidenten eerder en elders in het land waren mede aanleiding om een verklaring van goed gedrag te eisen van de chauffeurs. Bij de aanbesteding bleek dit bij de diverse vervoerders (nog) geen vanzelfsprekendheid te zijn, maar de twee nieuwe vervoerders onderschrijven de eis van de gemeente volledig.

Connexxion Taxi Services B.V. zal het kleinschalige vervoer met kleine busjes van 325 leerlingen binnen de gemeente Venlo voor haar rekening nemen. Munckhof Taxi B.V. zal het grootschalig vervoer met touring cars naar scholen binnen de gemeentegrenzen invullen (135 leerlingen), het vervoer naar scholen in Grubbenvorst en Groesbeek (15 leerlingen), naar scholen in Eindhoven, St. Michielsgestel en Vught (26 leerlingen), naar scholen in Horn, Heel, Hoensbroek, Roermond en Reuver (16 leerlingen) en naar de islamitische school in Helmond (60 leerlingen).

De contracten zijn afgesloten voor een periode van drie jaar, tot 1 augustus 2010, met de mogelijkheid tot een verlenging met twee jaar.
Provincie:
Tag(s):