maandag, 2. juli 2007 - 15:20

Connexxion in Franse handen

Hilversum

De nieuwe grootaandeelhouder van Connexxion, het Franse Transdef, kan bij CNV Stads- en streekvervoer door de beugel. "De intenties die Transdef heeft uitgesproken ten aanzien van arbeidsvoorwaarden, medezeggenschap en beleid zijn hoopgevend", stelt bestuurder Burg Anker van het CNV Stads- en streekvervoer maandag in reactie op het nieuws van de verkoop van de busmaatschappij.

De CNV-bond had in het voortraject al gesproken met Transdef en een van de andere overnamekandidaten, First Group Scotland. "Transdef gaf bij die gelegenheid aan de huidige Connexxion-beleidslijnen door te trekken naar de toekomst. En qua medezeggenschap blijft een en ander tenminste op hetzelfde niveau. Welnu, dat is voor mijn bond aanleiding om vooralsnog tevreden te zijn".

"Op korte termijn zullen we de dialoog aangaan met de onderneming, om onze visie nog eens te duiden. Als vakbond heb je natuurlijk weinig tot geen invloed op de keuze van de nieuwe grootaandeelhouder. Je kunt alleen je leden mobiliseren op het moment dat je ziet aankomen dat een nieuwe eigenaar volstrekt niet in hun belang is. Dat is, voor zover nu te beoordelen valt, hier niet aan de orde", aldys Anker.
Provincie:
Tag(s):