dinsdag, 13. november 2007 - 16:52

Controle leidt naar harddrugs

Opheusden

Maandagmiddag hielden politieagenten van team Neder-Betuwe vier personen aan op verdenking van overtreding van de Opiumwet. Het gaat om vier jongemannen uit Opheusden in de leeftijd van 16 tot 18 jaar.

De agenten zagen op de Mahoniastraat in Opheusden die middag een auto rijden waarvan zij ambtshalve wisten dat de bestuurder mogelijk drugs bij zich zou kunnen hebben. Toen de auto op een parkeerplaats stopte, stelden de agenten nadere controle in. Vrijwel direct zagen zij in de auto drugs liggen, vermoedelijk harddrugs. Hierop werden de vier inzittenden van de auto aangehouden en gefouilleerd.

De politie vond nog meer wikkels, en in de auto tevens een hoeveelheid vuurwerk. De goederen zijn voor verder onderzoek in beslag genomen, dit geldt ook voor de auto.

Het voertuig wordt in de eerste plaats verder onderzocht op de aanwezigheid van verdovende middelen. Daarbij wordt de auto voor technisch onderzoek uit het verkeer genomen. Omdat de agenten vermoedden dat de bestuurder van de auto drugs had gebruikt, is de 18-jarige verzocht mee te werken aan een bloedproef. Daarmee kan rijden onder invloed - niet alleen van alcohol maar ook van drugs - vastgesteld worden. De uitslag laat nog even op zich wachten.

De vier verdachten zijn in verzekering gesteld. Het politieonderzoek gaat verder.
Provincie:
Tag(s):