maandag, 5. november 2007 - 13:44

COP voor aankomende ‘Cops’ in Zwolle

Zwolle

Het Korps landelijke politiediensten heeft maandag, 5 november 2007, in Zwolle een Competentie Ontwikkel Plaats (COP) politiepost geopend die speciaal is ingericht voor agenten in opleiding. Het bureau is gevestigd binnen de muren van het al bestaande bureau van de Spoorwegpolitie op station Zwolle.

Met de agenten in opleiding zal er meer blauw te zien zijn in de omgeving van station Zwolle en in de binnenstad. Twintig tot dertig studenten hebben de Competentie Ontwikkel Plaats (COP) als uitvalsbasis.

De agenten in opleiding surveilleren in de binnenstad en rondom het station. Ook zijn ze inzetbaar bij evenementen, zoals verkeerscontroles en handelen ze eenvoudige aanrijdingen af. De COP werkt nauw samen met de Spoorwegpolitie van het KLPD en de politie IJsselland.

De studenten zijn in verschillende fases van hun opleiding. Ervaren politiemensen begeleiden de studenten als coach. De Competentie Ontwikkel Plaats (COP) is de vierde in Nederland. In januari opende het KLPD opleidingsbureaus in Amersfoort en Den Bosch. In juli kwam er een COP op Schiphol.

Op Schiphol leidt het KLPD zowel agenten op voor de uniformdienst als voor de recherche. De agenten in opleiding in Zwolle gaan dienst doen in uniform. Studenten van de Politieacademie volgden altijd al een groot deel van hun opleiding in de praktijk op reguliere politiebureaus en dat zal ook zo blijven.

De Competentie Ontwikkel Plaatsen zijn extra. Ze zijn opgezet om het grote aantal studenten dat het KLPD op dit moment opleidt praktijkervaring te laten opdoen.
Provincie:
Tag(s):