woensdag, 12. september 2007 - 11:00

'Cor achter de Dijken'

Cor Bakker vaart gedurende de zomermaanden in een prachtige sloep met daarop een vleugel door de Noord- en Zuid-Hollandse wateren. Onderweg verwelkomt hij bekende Nederlandse artiesten op de boot.

In elke aflevering vaart Cor door een ander gebied van Holland en laat hij de mooiste plekjes op en rondom het water zien. Cor laat zien dat de sfeer in de twee provincies vooral wordt bepaald door water en muziek. Het landschap, de mensen en de muziek zijn nauw verbonden met het water.

In het programma gaan water, natuur, milieu en muziek vloeiend in elkaar over. Cor gaat op zoek naar plekken achter de dijken waar bijzondere projecten plaatsvinden op het gebied van waterbeheer en waar het een eldorado is voor de waterrecreant.

Op zijn vaartocht gaat Cor ook op zoek naar de muziekcultuur in Noord- en Zuid-Holland. Hij mengt zich onder de lokale bevolking, waar veel muziekaal talent blijkt te zitten. De grootste talenten worden uitgenodigd om aan boord te stappen en onder begeleiding van Cor hun muziekstuk ten gehore te brengen. In elke uitzending strijden een Noord- en Zuid-Hollands talent tegen elkaar, en in een afvalrace wordt uiteindelijk in de laatste aflevering het talent van Holland bekend gemaakt. Naast lokale talenten blijken ook veel bekende Nederlandse artiesten op hun eigen manier verbonden te zijn met de thema's water, natuur en milieu. Aan boord van de sloep komen mooie verhalen en wordt er vrolijk muziek gemaakt.

Het programma wordt uitgezonden op TV-West, TV-Rijnmond en TV Noord-Holland. Deltanatuur en Maatregelen Kierbesluit zitten in de tweede aflevering, Groenblauwe Slinger in de vijfde, Glastuinbouw in de negende.

Uitzendingen:

De uitzendingen zijn iedere week op vrijdag of zaterdag.

TV-WEST: Vanaf vrijdag 31 augustus 17.20-19.20-21.20-23.20-24.20 (HH op zaterdag 1 september 12.00-13.00-14.00)

TV RIJNMOND: Vanaf 25 augustus elke zaterdag vanaf 18.30 en dan hele avond door

TV NOORD-HOLLAND: Vanaf 1 september 18.25. Daarna in carrousel tot 10.00 zondagochtend.
Provincie:
Tag(s):