donderdag, 4. oktober 2007 - 8:49

Cradle 2 Cradle principes toegepast in Venlo

Venlo

Met de Floriade 2012 in het vooruitzicht wil Venlo zich wereldwijd profileren als duurzame regio, waar technologie en groene ruimte hand in hand gaan. Om bedrijven te stimuleren mee te doen, heeft de Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieningen met medewerking van de Kamer van Koophandel op 3 oktober het congres Start BuildinGreen gehouden.

Tijdens dit congres is een intentieverklaring getekend voor de gebiedsontwikkeling volgens de uitgangspunten van het Cradle 2 Cradle (C2C) principe. Een van de grondleggers van C2C, de Amerikaanse architect William McDonough was bij deze ondertekening ook aanwezig.

Leon Litjens van stuurgroep Klavertje 4 benadrukt er erg trots op te zijn dat de grondlegger van C2C, William McDonough, zich als dé toezichthoudend architect verbindt aan de regio. Litjens: “Met het opstellen van de Floriade-Venlo-principles die we ondertekenen waarborgen we de noodzakelijke kwaliteit van de verdere gebiedsontwikkeling van Klavertje4, hart van de Greenport Venlo�.

“Leven, wonen en werken hebben alles met perspectief te maken, met zin om de toekomst tegemoet te gaan. Het congres ‘Start buildinGreen’ laat zien hoe de bebouwde omgeving daar aan bij kan dragen. Hoe groen in een nieuwe context wordt geplaatst. Hoe ‘groene’ ideeën in de praktijk van onze steden worden gebracht�, aldus Peter Loef directeur Landelijk bureau van de Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieningen.
Provincie:
Tag(s):