vrijdag, 31. augustus 2007 - 9:59

Crimineel netwerk bevatte 5 minderjarigen

Heerenveen

Vijf minderjarigen tussen de 13 en 17 en drie volwassenen tussen de 37 en 54 jaar zijn tussen 22 en 29 augustus opgepakt voor verschillende inbraken en heling. Tijdens deze inbraken werden onder meer computers en LCD-schermen weggenomen bij inbraken in de Ekke de Haanschool, de Einekoer, de Ynlaet en de Ljepper. De politie kwam het criminele netwerk op het spoor na een melding over een aankoop van een gestolen computer.

Na onderzoek is op 22 augustus een 17-jarige Heerenvener aangehouden. Hij bekende zich schuldig te hebben gemaakt aan de vier schoolinbraken en verklaarde deze inbraken te hebben gepleegd met vier andere minderjarige Heerenveners tussen de 13 en 16 jaar. Zij zijn tussen 22 en 29 augustus aangehouden.

Een aantal jongens bleek, naast de inbraken in de scholen, ook verantwoordelijk te zijn voor de vernieling van een Arrivabus en het spuiten van graffiti op de muur van de Ljepper. De 13-jarige, twee 15- jarigen en de 17- jarige Heerenvener zijn door de rechter-commissaris te Leeuwarden in bewaring gesteld. De 16-jarige Heerenvener werd na verhoor heengezonden.

Op 28 en 29 augustus zijn een 37-jarige, een 43-jarige en een 54-jarige Heerenvener aangehouden voor heling van de gestolen computers met randapparatuur. Alle gestolen goederen - drie personal computers met beeldschermen en randapparatuur, een dvd-speler en een gamecube - werden teruggevonden bij de helers en zullen worden teruggegeven aan de betreffende scholen. In totaal werd gedurende twee weken met zes rechercheurs van het team Heerenveen aan deze zaak gewerkt.
Provincie:
Tag(s):