dinsdag, 9. oktober 2007 - 19:21

Cruyff Court Maastricht beste van het land

Amsterdam/Maastricht

Het Cruyff Court Maastricht Veld aan het Old Hickoryplein in Wyckerpoort is tijdens het “Cruyff Courts Seminar� is vorige week donderdag in het Olympisch Stadion in Amsterdam gekozen tot Cruyff Court van het jaar 2007. Met deze uitverkiezing spreken de Johan Cruyff Foundation en de Stichting Cruyff Courts KNVB Velden hun waardering uit voor de inspanningen die door de bij de Cruyff Courts betrokken partijen worden verricht.

Criteria die een rol speelden bij de beoordeling waren: activiteiten, beheer, onderhoud, betrokkenheid, creativiteit en samenwerking. Maastricht kreeg de bij de ‘Cruyff Court van het jaar’ horende plaquette uit handen van de directeur van de Johan Cruyff Foundation, ex-hockey kampioene Carole Tate.

Het Cruyff Court Maastricht Veld werd in 2006 aangelegd en speelt een belangrijke rol in de wijk Wyckerpoort. Samen met het basketbalveld, speeltuin, honden losloopgebied, volleybalveld, wijkcombinatiegebouw, buurtwinkel en de omliggende grasvelden is dit een ontmoetingsplek voor alle doelgroepen die in deze wijk wonen. De verkiezing tot Cruyff Court van het jaar is een voorbeeld voor andere gemeenten hoe een Cruyff-veld kan functioneren in een wijk of buurt.

Op het Cruyff Court Maastricht Veld worden activiteiten georganiseerd door de gemeente Maastricht, Stichting Trajekt, TraXs (Trajekt extreem), Basisschool Wiekerveld, het Sint Maartenscollege, het Cruyff College Maastricht, Fontys Sporthogeschool en CIOS Sittard. Het Cruyff Court wordt o.a. ook gebruikt voor de Nationale sportweek, Nationale straatspeeldag en de Streetsporttour.

Op korte termijn zal de gemeente de plaquette bij het Cruyff Court Maastricht Veld bevestigen, waarbij de wijk in de vorm van een toernooi betrokken wordt in de verkregen eer. Ook zal er dan worden stil gestaan bij de vrijwilliger/buurtbewoner Hans Schols die voor een deel voor het beheer en onderhoud van het veld zorgt.
Provincie:
Tag(s):