zondag, 24. juni 2007 - 14:59

CSC wint Pro-Tour in Eindhoven

Eindhoven

Wielerploeg CSC heeft in Eindhoven de Pro-tour ploegentijdrit op haar naam geschreven. De Deense ploeg had 53 minuten en 36 seconden nodig om de afstand van 48,6 kilometer door Eindhoven, Helmond en Best af te leggen.

De ploeg met onder meer David Zabriskie en Bobby Julich liet Tinkoff met minder dan een seconde achter zich. De Nederlandse Rabobankploeg moest het in Eindhoven stellen met een twaalfde plaats.

CSC lag geruime tijd achter op Tinkoff, die lang de leiding had in het klassement. Toch kon CSCna 37,6 kilometer de marge verkleinen naar minder dan een seconde verschil.

De ploegentijdrit die dit jaar voor de derde keer in Eindhoven wordt gehouden, werd geteisterd door regen en nattigheid. Dat zorgde ook voor de nodige ellende. In de laatst bocht voor de finish was het een ware regen van valpartijen. Zo ging ondermeer huidig Nederlands Kampioen tijdrijden Stef Clement van Bouygues onderuit. Hij zei zelf schuldig te zijn aan de valpartij. Hij zei te snel door de laatste bocht te zijn gegaan. "Als je alleen rijdt, kun je dat risico nemen, maar in een ploegentijdrit niet. Want dan breng je de anderen ook in gevaar", aldus Clement, die dit jaar ook mee gaat rijden in de Tour de France.

Ook CSC kreeg met de nattigheid van doen. Nicki Sörensen ging in de laatste bocht onderuit. De Discoveryploeg met ondermeer Jaroslav Popovitsj eindigde als vierde. Ook zij gingen in de genoemde bocht hard onderuit. Lang hadden zij een goede tijd in het vooruitzicht, maar door de valpartij kwam daar niets meer van terecht.
Provincie:
Tag(s):