dinsdag, 17. april 2007 - 15:59

Culturele Prijs Goes 2006 voor Racoon

Goes

De Culturele Raad Goes heeft besloten de Culturele Prijs Goes 2006 toe te kennen aan de band Racoon. Eenmaal per twee jaar wordt een aantal kandidaten voor deze prijs voorgedragen.De beoordelingscommissie Culturele Prijs heeft de uitdagende taak om tot een keuze te komen. Na een zorgvuldige afweging van argumenten is de commissie tot het besluit gekomen om deze onderscheiding toe te kennen aan Racoon.

De volgende overwegingen liggen, volgens het juryrapport, aan deze keuze ten grondslag:

1. Racoon is geen eendagsvlieg, maar een Goes-Zeeuwse band die al een aantal jaren aan de weg timmert. Begonnen in het Goese, speelde de band onder meer in 't Beest en kreeg de laatste jaren telkens meer landelijke bekendheid.

2. De muziek van Racoon kenmerkt zich door een kwalitatief hoog niveau. Inmiddels zijn er verscheidene cd's van deze band verschenen, elk met waanzinnig mooie nummers.

3. Racoon weet een breed publiek van jong tot oud te raken en is bekender dan menigeen doet vermoeden; de single 'Happy family' komt regelmatig voorbij als tune bij een televisiereclamespot. 'Close your eyes', de laatste hit, is de titelsong van de nieuwe Nederlandse film 'Kicks'. Kortom, een band waar rekening mee wordt gehouden en die goed scoort.

4. De landelijke en internationale uitstraling van de band. Onlangs stond Racoon genomineerd voor de jaarlijkse 3FM Awards in drie categorieën: beste zanger, beste band en beste artiest pop. Ook in het buitenland groeit de bekendheid en is er steeds meer waardering voor deze band.

5. De inzet en het enthousiasme waarmee Racoon meewerkt aan diverse festivals en projecten (o.a. komend Bevrijdingsfestival op 5 mei a.s.). Racoon weet het publiek te boeien en het maakt niet uit of dit tijdens een theatertour is of dat er gespeeld wordt voor een groot publiek, zoals in Ahoy.

Kortom, Racoon voldoet aan alle criteria die gesteld worden en is een waardig cultuur ambassadeur voor onze stad Goes en de verdient daarmee de Culturele Prijs 2006 in alle opzichten.

De Culturele Prijs Goes bestaat uit een kunstwerk en een 'geschenk' ter waarde van € 1000,-.

Het is de 23e keer sinds 1974 dat de Culturele Prijs zal worden uitgereikt. De datum en locatie van de uitreiking worden later vastgesteld.
Provincie:
Tag(s):