zaterdag, 15. september 2007 - 21:59

Culturele seizoen in Drenthe geopend

Regio

Het Drentse culturele seizoen is zaterdag met de eerste editie van de Culturele Uitdag Drenthe geopend. In alle Drentse gemeenten waren gedurende de hele dag door uiteenlopende culturele activiteiten te zien en te beleven.

Bezoekers konden hun hart ophalen aan klassieke en popmuziek, theater, poëzie en literatuur, beeldende kunst. Op de Uitdag wilden de organisatoren van de Drentse Uitdag inwoners kennis laten maken met het culturele aanbod in hun directe omgeving. Uitdag Drenthe is een initiatief van de provincie en de twaalf Drentse gemeenten.

De dag werd met een poëtische omlijsting door stadsdichter Erik Harteveld geopend in de Gouverneurstuin in Assen. Harteveld gaf ook acte de présence in de gemeente Noordenveld, Tynaarlo en Aa en Hunze. De gemeenten Emmen, Coevorden, Borger-Odoorn en Midden-Drenthe (Zuidoost Drenthe) kregen bezoek van zangeres Christel Peters uit Emmen. Hoogeveen, Meppel, De Wolden en Westerveld kregen een cultureel bezoek van zangeres Margaretha Kleine uit Schoonebeek.

De Drentse Culturele Uitdag werd spetterend afgesloten in de nieuwe culturele gemeente van Drenthe, Hoogeveen, met optredens van Christel Peters, Margaretha Kleine, Erik Harteveld en een fantastische acrobatische act van Duo Savar en de enthousiaste slagwerkers Mata Cabra. Tijdens dit spektakel werd tevens het Drents Uitburo gelanceerd. Het Drents Uitburo heeft als doel om de culturele informatie in Drenthe te verzamelen en te distribueren aan de inwoners van Drenthe en de toeristen om het bezoek aan en de interesse voor cultuur in Drenthe te bevorderen.
Provincie:
Tag(s):