zaterdag, 1. september 2007 - 1:03

CWZ blij met achtste plaats voor 'medisch functioneren'

Nijmegen

Het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen is in de nieuwste Elsevier
Ziekenhuizen Top 100 gestegen naar de negentiende plaats. Vorig jaar was het CWZ als 25e geëindigd. In het CWZ is men vooral tevreden met het goede oordeel wat betreft het medisch functioneren.

Voor dat onderdeel krijgt het ziekenhuis de hoogst haalbare waardering: 'uitstekend'. Wat betreft medisch functioneren staat het CWZ landelijk op de achtste plaats.

Van de ziekenhuizen in de regio (Zuid-Gelderland, Noordoost-Brabant) kreeg het CWZ de beste beoordeling in Elseviers landelijke imago-onderzoek.

De samenwerking met huisartsen en andere verwijzers scoort ook goed. Op enkele andere deelterreinen (faciliteiten, onderzoek, opleiding, verpleegkundig functioneren, P&O, omgang met de patiënt) wordt het CWZ als 'gemiddeld' ingeschaald.

Wie nog dieper in de cijfers duikt, ontdekt maximale puntenaantallen voor onder andere de tevredenheid van patiënten, aandacht voor de patiënt en de praktijkopleiding van specialisten. Ook het feit dat men dit jaar slechts 3 van de andere 21 grote topklinische opleidingsziekenhuizen op de ranglijst hoeft te laten voorgaan, leidt tot tevreden reacties bij het CWZ.

Elsevier enquêteerde voor het imago-onderzoek 7602 deskundigen uit de zorgsector, zoals huisartsen, specialisten, verpleegkundigen en managers. De respons was 21 procent.
Provincie:
Tag(s):