zaterdag, 15. september 2007 - 21:08

Dag van de Industrie en de Haven

Amsterdam

Op zaterdag 15 september a.s. is de Haven- en Industriedag´in en om het Muziekgebouw aan het IJ. Een spannende havengame, de 4-Tuoze Matroze, tourtochten, voorstellingen, rondkijken bij bedrijven, een catamaranrace: de Haven en Industrie Dag wordt een grandioos spektakel.

Er zitten allerlei soorten bedrijven en industrie in de haven. Een aantal presenteert zich bij het Muziekgebouw en houdt in het havengebied open huis. Nieuw dit jaar is een speciaal jongerenterrein op de Industriedag! kop van Java, naast het Open Haven Podium dat gelijktijdig plaatsvindt.

In en om het Muziekgebouw aan het IJ
Net als vorig jaar hebben de organisatie van de Haven-en Industriedag en het Parool het plan om een Havenfotowedstrijd te organiseren. Thema dit jaar is 'De haven werkt!' Scholieren, fotografiestudenten, leden van fotografieverenigingen, Amsterdammers die graag fotograferen, iedereen kan meedoen.

Op het podium zijn verschillende optredens, onder andere van de 4 Tuoze Matroze en het Weespertrekvaartmannenkoor. Ook zijn er optredens voor en door jongeren en kinderactiviteiten.


In de haven!
Er zijn verschillende rondvaarten met thema's zoals de historie van de haven en wat groeit en bloeit er in de haven, onder begeleiding van stadsecoloog Martin Melchers. Ook is er een fotorondvaart langs de plekken van de twintig beste foto's.

Langs allerlei bedrijven, terminals en andere interessante plekken in de haven is een tocht uitgezet, die u op eigen gelegenheid met de auto of op de fiets kunt rijden.

Open huis bedrijven
Overal in het havengebied houden bedrijven open huis met rondleidingen. U kunt hier op eigen gelegenheid naartoe of met vervoer over water vanaf het Muziekgebouw.

Jongerenterrein op Kop Javaeiland
Waar in de haven ligt de schat verborgen? Al klimmend en springend over allerlei havenattributen kun je in de Havengame op een steeds hoger niveau komen door antwoord te geven op vragen over de haven. De finalisten gaan op 15 september live de strijd aan voor de beste portjumper.

Portjumpers en optredens voor en door jongeren (ism het Open Haven Podium).

Een schip de haven in loodsen, lading overslaan, een boot bouwen; je kunt zelf ervaren wat de haven doet.

Op, in en bij groepjes containers is een levendige informatiemarkt over werken in de haven. Hier presenteren bedrijven, opleidingen en havenorganisaties zich. In een aantal containers zijn filmpjes te zien en je kunt er portjumpen, ofwel de havengame spelen.

Een bekende Amsterdamse kunstenaar beschildert live een nieuwe container in de ART-on-a-BOX serie.

Meer informatie
Kijk voor het complete programma op www.havenindustriedag.nl daar vindt u ook de laatste nieuwtjes.
Provincie:
Tag(s):