maandag, 14. mei 2007 - 16:16

Dag van het Park in Haarlemmermeer

Haarlemmermeer

Voor de tweede keer doet de gemeente Haarlemmermeer mee aan de Dag van het Park, een initiatief van de ANWB. In de gemeente Haarlemmermeer staat de Dag van het Park in het teken van 'Het park als achtertuin'. Vijfig gemeenten in het hele land doen mee aan deze speciale parkdag.

De gemeente Haarlemmermeer organiseert activiteiten in het Haarlemmermeerse Bos, Venneperhout én heeft een speciale fietsroute uitgezet. En ook zijn er workshops in de Fruittuinen en de Heimanshof.

De gemeente stimuleert haar inwoners de groen- en recreatiegebieden te gebruiken als gemeenschappelijke achtertuin. 'Het park als achtertuin: recreatie dichtbij huis' is het thema. De Dag van het Park biedt mensen de mogelijkheid te ontdekken welke parken en bossen de gemeente rijk is en hoe je er van kunt genieten.

Landelijk thema van de Dag van het Park is dit jaar ‘Eten en drinken’, een thema dat op verschillende manieren is terug te vinden in de activiteiten.

Haarlemmermeerse Bos
De grote speelweide in het Haarlemmermeerse Bos staat in het teken van picknicken en muziek. Er is daar van 12.00 tot 16.00 uur een gevarieerd muziekprogramma, met medewerking van Pier K. Op het programma staan onder meer De Flying High Singers, het Morrend Volk en het Jeugd Symfonieorkest van Pier K. Daarnaast is er een grote gezamenlijke picknick. Bezoekers kunnen hun eigen eten en drinken meenemen, maar er is ook een kraam van Meerboeren met streekeigen producten en plaatselijke lekkernijen. Scouts organiseren activiteiten voor kinderen zoals schminken, broodjes bakken en balspelen.

Ontdekkingstocht
Het avontuur lokt intussen in Venneperhout. Kinderen en hun ouders kunnen deelnemen aan een spannende ontdekkingstocht, georganiseerd in samenwerking met Staatsbosbeheer, de scoutingclub en een valkenier. Tijdens deze tocht onderzoeken de deelnemers wat de dieren in dit ruige gebied zoal eten en drinken. Bij het welkomstpunt kunnen kinderen meedoen met activiteiten en spelletjes. Harmonieorkest Excelsior opent hier om 12 uur de activiteiten.

Fietsroute langs groen en architectuur
Om de twee parken die dag te verbinden is in samenwerking met het Podium voor Architectuur een fietsroute uitgezet die ook voert langs andere groengebieden in de gemeente, langs cultuurhistorische monumenten en langs bijzondere architectuur. Er is open huis op verschillende plekken langs de route: bij de Fruittuinen, de Heimanshof, molen de Eersteling, De Witte Boerderij, de Elisabeth Hoeve, de Landyn, het Kunstfort en Kunst in de Polder. Met de fietsroute in de hand ontvangen deelnemers €2,50 korting op de voorjaarsfair van de Olmenhorst.

De fietsroute is tijdens de Dag van het Park te verkrijgen in het Haarlemmermeerse Bos en Venneperhout of bij de genoemde locaties langs de route. Vanaf dit weekend is de routebeschrijving te downloaden op www.haarlemmermeer.nl/dagvanhetpark of af te halen bij het informatiecentrum van de gemeente, servicecentrum Zuid in Nieuw-Vennep, Pier K, de Heimanshof en de Olmenhorst. Vanaf volgende week is ook de podcast bij deze fietsroute te vinden op www.haarlemmermeer.nl/dagvanhetpark en www.podiumarchitectuur.nl.
Provincie:
Tag(s):