maandag, 21. mei 2007 - 13:26

Dag van het Park in teken van Gezonde Stad Nijmegen

Nijmegen

In 2007 organiseert Nijmegen onder het motto ‘gezondheid is denken en vooral ook doen’ bijzondere activiteiten op het gebied van kennis, innovatie, sport en bewust leven. De Dag van het Park heeft op zondag 27 mei het thema ‘Lekker eten en drinken in het park’. Van oudsher zijn parken een plek waar mensen samen komen om te ontspannen in de natuur en te genieten van vrije tijd. Een samenkomst waarbij een hapje en een drankje niet mogen ontbreken!

Drie parken in Nijmegen hebben dit jaar een unieke programmering waarbij genieten van eten, drinken en bewegen centraal staan, met een optreden van TV-kok Pierre Wind in het Valkhofpark als hoogtepunt. Het programma in het Flora- en Limospark is samen met bewonersgroepen ingevuld.

Activiteiten Valkhofpark 12.00-17.00 uur

Gezonde Stad Nijmegen ’07 heeft het Valkhofpark gekozen om culinair extra uit te pakken tussen 12.00 en 17.00 uur. Vanaf 12.30 uur kan Nijmegen meekijken over de schouder van TV-kok Pierre Wind, die samen met koks uit Nijmegen en omgeving gezonde gerechten kookt met streekproducten. Iedereen kan komen proeven. Bovendien is er op het Valkhof speciale aandacht voor de achtergronden en kwaliteit van streekproducten in een aantal informatiestands, waar de producten ook verkocht worden.

Ook worden bezoekers van het Valkhof in het kader van Gezonde Stad Nijmegen ’07 uitgedaagd om te bewegen tijdens workshops buikdansen, Capoeira en dansen op Afrikaanse muziek (verzorgd door Whaa! Projectbureau voor culturele diversiteit). Speciaal voor kinderen is er een speciale circushoek in het Valkhofpark, waar onder deskundige begeleiding leuke dingen te beleven zijn. De Afrikaanse theetent van Whaa! biedt ontspanning op dikke kussens met een kopje thee of een ‘gezonde’ waterpijp.

Activiteiten Limospark 13.00-16.00 uur

De Groengroep Limos organiseert activiteiten in het Limospark, rond het theehuis aan de Limoslaan. Op het programma staan demonstraties Tai Chi en Capoeira. Bovendien kunnen bezoekers planten uit de eigen tuin kan aanbieden of ruilen op de plantenmarkt. Wie meer wil weten over de ontwikkeling van het Limosterrein kan op gezette tijden meedoen aan een rondleiding. Ook aan de kinderen is gedacht: in de voormalige bunkers vertelt verhaalkring Egel verhalen voor kinderen vanaf 5 jaar. Op het terras van het theehuis is de gehele middag live muziek: om 13.00 uur Groep 'Triangulum' (gitaar en zang), om 14.00 uur Oosterburen (koor uit Nijmegen-Oost), om 14.30 uur én om 15.30 uur Groep Triangulum, en om 15.00 uur Kamerkoor 'Sotto Voce'(Italiaanse liederen). Rond 15.00 uur wordt www.groene-gids.nl gepresenteerd, een nieuwe website waar alle duurzame initiatieven in de Stadregio Arnhem Nijmegen gebundeld zijn.

Activiteiten Florapark 13.00- 17.30 uur

In het Florapark, geconcentreerd rond restaurant ’t Sfeerhuys de Looimolen aan de Looimolenweg, kunnen jong en oud meedoen met Panna-straatvoetbal, waarbij het niet zozeer gaat om de doelpunten, maar juist om de behendige bewegingen om de tegenstander te misleiden. Je speelt Panna op een speciaal veldje twee tegen twee. Ook zijn er diverse demonstraties oosterse vechtsporten. Wie wil kan deelnemen aan een mini-les judo, jiu-jitsu of boksen. Wie het durft, mag zijn krachten meten tegen wereldkampioen kickboxing Perry Ubeda. Naast de sportieve activiteiten is de molen geopend voor een bezoek, verzorgen leden van IVN Rijk van Nijmegen diverse wandelingen, en heeft het terras van ’t Sfeerhuys gezonde hapjes, drankjes en live muziek van Ponteio en Jinx & Jazz.

De derde Dag van het Park wordt op initiatief van de ANWB gehouden op de laatste zondag van mei. Deze dag heeft zijn oorsprong in België en bestaat daar al ruim 15 jaar. De Dag van het Park is van oorsprong een dag om aandacht te vragen voor het binnenstedelijk groen.
Provincie:
Tag(s):