woensdag, 18. juli 2007 - 17:32

"Dag van Wijchen" voorbij: Weinig bijzonderheden...

Nijmegen

De lopers van de Nijmeegse vierdaagse hebben vandaag de "Dag van Wijchen" gelopen. Deze tocht loopt ondermeer van de Hatertse vennen naar Balgoij en via de dijk naar Niftrik. Vandaar gaan de wandelaars naar Wijchen. Daarna trekt de wandelmeute naar Beuningen en Weurt. De tocht staat als langdradig en saai en daardoor als vooral zwaar in de boeken.

De lopers spraken over een prima wandeldag. Het was wel wat warmer dan gisteren, maar de tocht verliep voor velen toch voorspoedig. Zo'n 35.394 kwamen over de streep bij de Wedren. Inmiddels is bekend dat 1.726 voetreizigers de tocht hebben gestaakt. Daarmee komt het totaal aantal uitvallers op 2111. Omdat de looproute van vandaag nieuwe elementen bevatte, ondermeer door het uitvallen van de Van Welderenstraat, die altijd roze gekleurd was omdat de Nijmeegse homoscene daar haar thuishaven heeft, had de organisatie wel besloten om de normale sluiting van 17:00uur wat op te schorten. De straat is een flessenhals en daarom heeft de organisatie besloten om de route om te leggen.

Ook volgens de organisatie is de tocht vandaag opvallend goed verlopen. Op de persconferentie, die elke dag na de wandeltocht wordt gehouden, waren geen opvallende dingen zoals diskwalificaties te melden. Ook is de organisatie erg te spreken over de verschillende starttijden van de 40KM lopers, waaraan de meeste deelnemers meedoen. Zo waren er bijvoorbeeld geen opstoppingen in Wijchen, zoals voorheen. Ook in Beuningen was er geen vuiltje aan de lucht. In Weurt moest het wandellegioen een grote trap oplopen omdat er werkzaamheden gaande zijn aan ondermeer sluizen. De traploop gaf geen problemen, maar kwam voor veel trekkers toch als een verrassing. Een struikelblok was ook het laatste deel van de route over de Waalkade. Voor het eerst kwam het legioen langs deze omhooglopende route naar de finish. Geoefend en ervaren of niet; het beklimmen ervan was afzien voor veel lopers.


Vandaag zijn er honderden blaarbehandelingen geweest, ruim meer dan gisteren. Het wachten op een behandeling nam soms wel twee uur in beslag.

Het weer brengt morgen ongeveer zo'n 26 graden en er staat wat minder wind. Dat is opnieuw vrij warm en warmer dan de voorgaande dagen. De wandelaars wordt aangeraden om meer te drinken. De organisatie zal een extra drinkpunt in Groesbeek installeren, maar raad wandelaars aan om niet alleen op de organisatie te vertrouwen en vooral zelf van alles mee te nemen.

Morgen vind u weer uitgebreide reportages op Blik op Nieuws van de Nijmeegse Vierdaagse. Fotograaf Niels van Rooij trekt dan weer langs de routes om de "Tocht der Tochten" in beeld te brengen.
Provincie:
Tag(s):