zaterdag, 8. september 2007 - 8:01

Dag voor Internationale betrekkingen in Hoorn

Hoorn

Op zaterdag 8 september vindt in de Oosterkerk de ‘Dag voor de internationale betrekkingen’ plaats. Het gemeentebestuur ontvangt op die dag delegaties uit Příbram (Tsjechië), Beersel (België) en Lewes (USA), steden waar Hoorn al langere tijd vriendschapsrelaties mee onderhoudt. De delegaties zijn uitgenodigd om de viering van 650 jaar stad Hoorn mee te maken.

De bijeenkomst in de Oosterkerk staat in het teken van het informeel met elkaar in contact komen. Naar verwachting zullen zo’n 120 personen aanwezig zijn, die deel uitmaken van een van de delegaties, gastgezin zijn of lid zijn van een van de (ontvangst)comités.

Aansluitend vertrekt het gezelschap naar Blokker, waar om 12.00 uur de onthulling van het nieuwe straatnaambord voor de Vriendschaplaan plaatsvindt. De naam Vriendschaplaan is enkele jaren geleden gekozen vanwege de vriendschapsbetrekkingen die de gemeente Hoorn heeft met Příbram, Beersel en Malakka, maar het ontbrak tot nu toe aan een straatnaambord met toelichting.

Het college heeft op verzoek van Stichting Stedenband Hoorn- Příbram en het Jumelagecomité Blokker-Beersel, besloten om het straatnaambord te voorzien van een verklaring van deze vriendschapsbetrekkingen. De onthulling vindt plaats in aanwezigheid van de buitenlandse delegaties. Hoewel Hoorn geen officiële band meer heeft met Malakka (de stedenband is in 2005 opgezegd), is de vriendschap met Malakka niet opgezegd. Vandaar dat ook de naam van Malakka op het nieuwe bord prijkt.
Provincie:
Tag(s):