maandag, 24. september 2007 - 15:37

Dagvaarding 'Geen stijl.nl' ingetrokken

Alkmaar

Het Openbaar Ministerie te Alkmaar heeft de dagvaarding van twee medewerkers van de website 'Geen stijl.nl' ingetrokken. Beide medewerkers waren aanvankelijk voor de kantonrechter gedagvaard omdat zij zich schuldig hebben gemaakt aan het filmen van vrouwen onder hun rokken in een parkeergarage in Heerhugowaard. Uit nader onderzoek is gebleken dat de huidige wetgeving vervolging onmogelijk maakt.

Op 26 april van dit jaar werden beide filmers betrapt bij hun activiteiten. Een slachtoffer heeft vervolgens aangifte gedaan, waarna door de politie proces-verbaal tegen hen is opgemaakt. De verdachten hebben zich erop beroepen dat zij door dames onder de rokken te filmen publiciteit wilden genereren voor het feit dat de gemeente Heerhugowaard geen actie ondernam om het trappenhuis in de parkeergarage zodanig aan te passen dat het onmogelijk zou worden om dames onder de rokken te gluren.

De in beslaggenomen video-opnames krijgt 'Geen Stijl' niet terug: het Openbaar Ministerie wil voorkomen dat de opnames alsnog op het internet terechtkomen en zal desnoods aan de rechter vragen om deze te onttrekken aan het verkeer wegens strijd met het algemeen belang.
Provincie:
Tag(s):