woensdag, 24. oktober 2007 - 17:01

Dagvoorziening in De Fabriek voor senioren

Maasbree

Per 1 december start Thuiszorg Noord-Limburg een nieuwe dagvoorziening voor senioren in De Fabriek Maasbree. Senioren kunnen hier vanaf die datum tweemaal per week terecht voor diverse activiteiten, een maaltijd en een goed gesprek. Daarnaast biedt de aanwezigheid van andere organisaties binnen De Fabriek Maasbree de deelnemers prima mogelijkheden om met anderen in contact te komen en mee te doen met bijzondere activiteiten.

Binnen De Fabriek Maasbree worden uiteenlopende activiteiten aangeboden aan verschillende mensen. Eén daarvan is dagverzorging voor ouderen van Thuiszorg Noord-Limburg. Deze dagverzorging is bedoeld voor zelfstandig wonende ouderen die behoefte hebben om onder de mensen te zijn. Naast Thuiszorg Noord-Limburg biedt Daelzicht activiteiten aan verstandelijk gehandicapten en verzorgt De Fabriek Maasbree educatieve activiteiten voor leerlingen van het primair onderwijs.

Het bijzondere is, dat de bezoekers van De Fabriek Maasbree bij elkaar over de vloer mogen komen. De dagvoorziening heeft een centrale plek, middenin het pand. In de omliggende ruimtes kunnen ouderen actief aan de slag met eigen bezigheden of meehelpen met andere activiteiten. Zo is er een educatieruimte met een parcours voor verkeerslessen voor kinderen. De deelname aan of ondersteuning bij activiteiten voor het primair onderwijs of vanuit Daelzicht gebeurt altijd in overleg met deze partijen.

Dagvoorziening De Fabriek Maasbree is bedoeld voor iedere zelfstandig wonende oudere die behoefte heeft aan een aangename dagbesteding. Naast deze dagvoorziening in Maasbree, biedt Thuizorg Noord-Limburg ook dagvoorziening in Venray en Grashoek (in samenwerking met Synthese en Vorkmeer) en in zorgboerderijen de Haam in Veulen en Wienes Plaats in Hegelsom.
Provincie:
Tag(s):