vrijdag, 27. juli 2007 - 12:22

Dak-en thuislozen ingezet in autoinbraakproject

Nijmegen

Met het project ‘Niets erin, niets eruit’ wil de politie Gelderland-Zuid het aantal auto-inbraken in Nijmegen voorkomen en verminderen. Vanaf 1 augustus worden ook (ex-)dak- en thuislozen via Stichting Dagloon ingezet in dit preventieproject. Vrijdag 27 juli is het officiële startsein van het ‘Preventieteam Dagloon’.

Een auto-inbraak is vaak een gelegenheidsdiefstal. Daarom wijst de politie automobilisten erop dat zij geen waardevolle spullen in de auto moeten achterlaten. De actie is gestart in mei van dit jaar.

De politie en enkele externe partners, waaronder nu de Stichting Dagloon, controleren auto’s door te kijken of de auto goed is afgesloten en of er waardevolle goederen zijn achtergelaten.

De controleurs plaatsen een ‘waarschuwingsbon’ achter de ruitenwisser, met daarop het resultaat van de controle: ‘Goed!’ of ‘Fout! Uw auto was niet afgesloten en/of er lag buit in het zicht’. Op deze manier worden automobilisten erop gewezen waardevolle spullen niet achter te laten in de auto. Ook worden folders uitgedeeld met preventietips.

De controleurs van Stichting Dagloon zijn herkenbaar aan hun reflecterende veiligheidshesjes met het logo van het project en de naam ‘Preventieteam Dagloon’. Zij gaan vanaf 1 augustus controleren op grote parkeerplaatsen aan de rand van het stadscentrum. De inzet van de ‘dagloners’ start op 1 augustus en loopt vooralsnog tot 1 januari 2008. De gemeente Nijmegen is partner in veiligheid en financieert deze inzet.
Provincie:
Tag(s):