zondag, 12. augustus 2007 - 11:40

Dance Parade 2007 rustig verlopen

Rotterdam

De politie Rotterdam – Rijnmond is tevreden over het verloop van de Dance Parade, waarbij zaterdag 40 praalwagens door het centrum van Rotterdam trokken. Er deden zich geen bijzondere incidenten voor. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

De politie heeft voor deze 11e editie van de Dance Parade een openbare orde regeling gemaakt, die heeft bijgedragen aan het goede verloop van het evenement. De tocht door de stad startte om 15.00 uur ’s middags en eindigde rond 21.00 uur in de avond. Het geheel had een feestelijk verloop.

In totaal zijn er 54 mensen aangehouden voor onder andere: opiumwet, drankgebruik, openlijke geweldpleging, wapenwet (messen), belediging en niet voldoen aan bevel of vordering.

Tijdens een preventief fouilleeractie zijn twee mensen aangehouden omdat ze in het bezit waren van een mes en een aantal die verdovende middelen bij zich hadden. De meeste betrokkenen kregen een proces-verbaal of een dagvaarding in persoon, waarna ze zijn heengezonden. Daarnaast kregen 60 mensen een bekeuring voor wildplassen.

De GHOR bracht vijfentwintig bezoekers naar een ziekenhuis voor behandeling de meeste in verband met drank- en verdovende middelengebruik, tweeëntwintig mensen werden op straat behandeld aan kleine ongemakken.
Provincie:
Tag(s):