vrijdag, 21. september 2007 - 17:03

Darts@School van start

‘s Hertogenbosch

Kinderen zijn steeds slechter gaan cijferen. Ze maken steeds meer fouten bij optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen. Op de basisscholen zien we een teruggang in het hoofdrekenen. In de media werd het zelfs bedroevend genoemd. De Nederlandse Darts Bond (NDB) lanceert 26 september a.s. het nieuwe rekenproject Darts@School. Dit gaat gebeuren op basisschool Bossche Broekschool voor de leerlingen van groep 7/8 in ‘s Hertogenbosch.

Dit project is in eerste instantie bedoeld voor de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs. Tijdens het project maken de leerlingen kennis met de dartsport en alles wat daarbij komt kijken. Eén van die dingen is het hoofdrekenen. Dat is bij darten natuurlijk erg belangrijk. Daarmee kun je wedstrijden winnen, maar natuurlijk ook verliezen, als je bijvoorbeeld niet goed rekent bij het uitgooien. Hoofdrekenen is dé hoofdmoot in het project van de NDB.

Het vrij saaie hoofdrekenen wordt tijdens de lessen in een zeer attractief “darts� jasje gestoken, waardoor het erg leuk wordt om er mee aan de slag te gaan. Zo wordt het hoofdrekenen op een interessante manier geoefend en maken de leerlingen kennis met de vele rekenmogelijkheden binnen de dartsport. In totaal bevat het project 3 lessen in de klas en 1 les in de gymnastiekzaal.

Uiteraard komt er in elke klas een dartbord te hangen, waarmee de leerlingen volop kunnen experimenteren met de opgedane kennis. Want naast rekenen is er uiteraard ook veel aandacht voor de dartsport. Een stukje geschiedenis, aandachtspunten voor de veiligheid, waar moet je op letten tijdens het gooien, de spelregels, het kledingvoorschrift, hoe ga je om met je tegenstander, welke spelvormen zijn er allemaal, wat zijn leuke trainingsvormen, enz.

In de loop van 2008 zal de NDB ook een aantal clinics gaan geven in het land. Deelnemende scholen kunnen op deze manier ook op locatie gaan en kijken hoe de echte toppers aan het trainen zijn. Verder krijgen de leerlingen natuurlijk tips van de toppers en worden er allerlei leuke wedstrijden gespeeld, wie weet wel tegen een echte professionele darter!

De kickoff wordt gekoppeld aan de start van het WK dat georganiseerd wordt in ’s-Hertogenbosch vanaf woensdag 10 oktober. Alle basisscholen in ’s-Hertogenbosch krijgen de mogelijkheid om in te schrijven voor het lessenpakket Darts@school.
Provincie:
Tag(s):