donderdag, 8. november 2007 - 11:27

De Bisschoppen beveiligd met camera's

Utrecht

Burgemeester Brouwer sprak woensdagmiddag 7 november met vijf studenten van het woonbestuur van De Bisschoppen op de Uithof over het complex, het vervoer en hoe zij de sociale veiligheid ervaren. Zij deed dit in het kader van een informeel wijkbezoek aan Utrecht Oost.

Wooncomplex De Bisschoppen was recentelijk in het nieuws door verschillende incidenten, waarbij bewoners/ bezoekers vanaf grote hoogte voorwerpen, zoals bierflesjes en fietsen, naar beneden gooiden. Studentenhuisvester SSHU wilde de schuldigen voor de rechter slepen met als eis ontbinding van het huurcontract. De betrokken huurders hebben inmiddels zelf hun huurcontract opgezegd.

Volgens Junissa Faassen, voorzitter van het woonbestuur, zijn de voorvallen van vandalisme incidenten en hoopt ze dat de reactie van de SSHU een waarschuwing afgeeft naar anderen, zodat het niet meer zal gebeuren. Aan de andere kant vindt ze dat een feestje moet kunnen, zolang het binnen het redelijke blijft.

De SSHU heeft een uitgebreide camerabeveiliging in het gebouw aangebracht die door studenten hoog gewaardeerd wordt. De camera's zijn aangebracht om de sociale veiligheid te verhogen en dienen tevens als inbraakpreventie.

Verder bezocht burgemeester Brouwer ook Zwembad Kromme Rijn. De burgemeester prees de samenwerking tussen Politie, Brandweer en Gemeente om onveilige situaties tegen te gaan. Daarna sprak zij bij Sportvereniging Kampong met jeugdige sporters en bestuur. Naar aanleiding van dit gesprek zullen de verkeerssituaties in en om het complex extra aandacht krijgen.
Provincie:
Tag(s):