woensdag, 24. oktober 2007 - 9:15

De BMW Concept 1 Serie tii

Rijswijk

Met de BMW Concept 1 Serie tii toont BMW een spannende concept car als jonge interpretatie van de klassieke sportieve BMW merkwaarden. Als basis voor deze designstudie diende de nieuwe BMW 1 Serie Coupé die dinsdag zijn marktintroductie beleeft.

De BMW 1 Serie Concept tii heeft alle uiterlijke kenmerken van de talloze succesvolle BMW sportauto’s uit het verleden. Zo zullen kenners oog hebben voor de diverse details die refereren aan de coupés waarmee BMW in de jaren zestig en zeventig zowel op de openbare weg als op de circuits buitengewoon succesvol was. Ook dit waren auto’s die zich onderscheidden door hun compacte afmetingen, lage gewicht en ideale gewichtsverdeling.

Dat de BMW 1 Serie Concept tii het karakter van een volbloed racer heeft, blijkt uit de aanwezigheid van diverse lichtgewicht en aerodynamisch gevormde carrosseriedelen. Zo blijken onder andere de matzwarte motorkap, de gurney op de achterklep en de delen van de achterbumper bij nadere inspectie van lichtgewicht carbonfiber te zijn. Daarnaast dienen luchtgeleidende vinnen links en rechts van de motorkap hetzelfde doel als in de jaren 70 op de BMW 3.0 CSL. Deze kenmerkende vinnen zorgden toen al voor een duidelijke verhoging van de stabiliteit bij hoge snelheden.

Ook het interieur ademt pure sportiviteit. De stevige kuipstoelen bieden een perfecte zitpositie en maximale zijdelingse steun, terwijl de bestuurder dankzij de prominent in wit uitgevoerde toerenteller met opvallend rode naald in één oogopslag de juiste versnelling kan kiezen. Details die de rijder in staat stelt volledig op te gaan in de sensatie die rijden in een auto van dit kaliber oproept.
Categorie:
Tag(s):