vrijdag, 22. juni 2007 - 22:58

De Cler tekent voor vier seizoenen bij Feyenoord

Tim de Cler speelt komend seizoen in het shirt van Feyenoord. In de Kuip tekent hij een contract voor vier seizoenen. De linksback van AZ onderging vrijdagmiddag de medische keuring en werd om 17.00 uur gepresenteerd.

De Cler kon ook naar PSV, maar kiest verrassend genoeg voor de Rotterdammers, die gisteren tot een akkoord kwamen met AZ. Vandaag werden de laatste details met de 28-jarige afgerond. De Cler had bij AZ nog een contract voor een jaar, maar wilde die verbintenis niet verder verlengen. Hoe hoog de transfersom is die Feyenoord betaalt, is niet bekend.

De speler zelf verklaart zijn keuze voor Feyenoord. ,,Ik kom uit een echte Feyenoord-familie, van kinds af aan ben ik supporter van deze club geweest. Het was daarom voor mij geen moeilijke keuze toen de club bij mij aanklopte�, aldus de international. ,,De plannen van Feyenoord en de mensen binnen de club geven een goed gevoel. Natuurlijk heeft Feyenoord een teleurstellend seizoen achter de rug, maar ik ga de uitdaging hier aan om met de club terug te keren naar de top. De trainer spreekt mij heel erg aan en de plannen die er liggen geven mij het vertrouwen dat het gaat lukken."

De Cler wilde niet verder bij AZ omdat hij aan iets nieuws toe was. Dat leek eerst het buitenland te worden, daarna PSV, maar werd dus Feyenoord. PSV en AZ kwamen niet tot een akkoord over de prijs. De Cler zal in De Kuip de nieuwe linksback worden. Dat is goed nieuws voor Royston Drenthe, die vorig seizoen als linkerverdediger speelde, maar op het EK onder 21 laat zien dat hij als linkermiddenvelder veel beter uit de verf komt.

Met De Cler heeft Feyenoord de eerste 'A-speler' binnen. Zo noemde interim-manager Peter Vogelzang de categorie spelers, gekenmerkt door hun ervaring en Nederlandse nationaliteit, waarnaar de Stadionclub op zoek is. Feyenoord hoopt nog altijd op Kevin Hofland en Roy Makaay. Ook Denny Landzaat zou in de belangstelling staan van de club.
Categorie:
Tag(s):