woensdag, 2. mei 2007 - 12:07

De Dag van de Verpleging op vrijdag 11 mei

Groningen

Op vrijdag 11 mei viert de Academie voor Verpleegkunde van de Hanzehogeschool Groningen de Dag van de Verpleging. Dit jaar draait deze dag om het thema ‘Make the Difference!’ over mensen in nood, tijdens natuurrampen en grootschalige ongelukken. Volwassenen, kinderen, hier in Nederland maar ook in Roemenië, Afrika of Indonesië. Studenten van de Academie kunnen kennismaken met instanties als WarChild, Artsen Zonder Grenzen, het Rode Kruis en andere hulpverleningsorganisaties.

De studenten van de Academie voor Verpleegkunde hebben op vrijdag 11 mei geen lessen. In plaats daarvan krijgen ze de hele dag in en rondom het gebouw De Appel op het Zernikeplein een programma aangeboden in het kader van de Dag van de Verpleging. Zo vertelt ’s ochtends een verpleegkundige van Artsen zonder Grenzen over haar ervaringen in Sierra Leone, Somalië en India en vertellen twee studentes Verpleegkunde over hun stage in Ghana.

Als gastspreker houdt mevrouw Marjo van Dijken, lid van de Tweede Kamer voor de PvdA, een lezing over maatschappelijke betrokkenheid. De GHOR (Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen) geeft ’s middags een demonstratie, waarbij een grootschalige ramp gesimuleerd wordt. Hierbij wordt de rol van de hulpverleners uitgebreid belicht.
Provincie:
Tag(s):