zondag, 8. juli 2007 - 11:39

De eerste SUV van Peugeot

Breukelen

Als eerste Sport Utility Vehicle (SUV) van Peugeot plaatst de 4007 zich op de markt van compacte terreinwagens. De 4007 is het resultaat van de samenwerking tussen de erkende 4x4 specialist Mitsubishi Motors Corporation en PSA Peugeot Citroën en biedt een nieuwe vorm van rijplezier.

Met een innovatieve elektronisch geregelde integrale aandrijving, een krachtige HDi dieselmotor met roetfilter van de nieuwste generatie, een zeer goede wegligging die doet denken aan die van de berlines van het merk en natuurlijk een dynamisch ingericht interieur dat van alle snufjes is voorzien, verenigt de SUV van Peugeot het beste van de beide merken.

De 4007 is een rijk uitgeruste auto met een geraffineerd voorkomen waarmee u van avontuur verzekerd bent, onder alle omstandigheden en met de grootst mogelijke zorg voor het milieu.

Vele SUV-klanten zullen verleid worden door de nieuwe 4007, een auto die aan al hun eisen kan voldoen, met een stoer, robuust uiterlijk, optimale veiligheid, een perfecte wegligging en optimaal comfort.
In het dagelijkse gebruik zullen vooral het sportieve karakter van de motor en de aangename rijeigenschappen opvallen, terwijl de auto daarnaast ook nog eens aan de strengste milieu-eisen voldoet.

De 4007 wordt geïntroduceerd met een 2,2 liter HDi dieselmotor van de nieuwste generatie die is ontstaan uit de samenwerking tussen PSA Peugeot Citroën en Ford Motor Company. Hij vormt de afronding van het zo succesvolle HDi-gamma dat sinds het akkoord in 1998 is ontwikkeld.

Met een cilinderinhoud van 2.178 cm3 levert deze 4-cilinder een maximum vermogen van 115 kW bij 4.000 omw/min (ongeveer 156 pk) en een maximum koppel van 380 Nm bij 2.000 omw/min.
Deze motor is gebaseerd op de 125 kW sterke 2.2 l HDi met dubbele turbo die we al kennen van de 407 en de 607. Deze motor is voorzien van een enkele turbo met variabele geometrie met een diameter van 52 mm van Honeywell Turbo Technology en is exclusief bestemd voor de 4007.

Beide 2.2 HDi-motoren passen in de "downsizing"-strategie van het merk in het streven naar zuiniger motoren en een schoner milieu. Doelstelling daarbij is om motoren te ontwikkelen met de prestaties en rijeigenschappen van veel grotere motoren, maar met een geringer verbruik en minder uitstoot van CO2.
Categorie:
Tag(s):