zondag, 30. september 2007 - 16:45

De Graafschap en Twente schieten één keer op doel

FC Twente en De Graafschap bakten er op de Vijverberg niet al te veel van. De bezoekers hadden meer balbezit, maar deden er zo weinig mee dat De Graafschap gemakkelijk overeind bleef. Na rust sloeg de vlam even in de pan, maar het was geen voorteken voor meer. In de hele wedstrijd werd er eenmaal op doel geschoten, door El Ahmadi, en dat zei alles: 0-0.

Angst was één van de woorden die de eerste helft typeerden. De angst om vooruit te voetballen en dus achterin wat ruimte weg te geven. Zowel De Graafschap als FC Twente had er last van. De Tukkers voetbalden wel, maar speelden het balletje enkel rond en er zat weinig idee in het spel van de ploeg van Fred Rutten.

De middenvelders die voor de creativiteit moesten zorgen, Orlando Engelaar en Ahmed el Ahmadi, werden weinig in het spel betrokken. Sergio Zijler slaagde erin om wat ballen voor het doel te krijgen, maar gevaarlijk werd dat nooit. Wel kopte de kleine buitenspeler zelf een bal van dichtbij over. Dat was zo ongeveer het gevaarlijkste moment van de eerste helft.

Na de pauze leek de wedstrijd even los te komen. De Graafschap ontworstelde zich aan de druk van Twente. Donny de Groot, Powel en Schöne kregen halve kansen. De grootste was voor Stephan Keller. De Zwitserse verdediger kreeg de bal, vrijstaand bij de tweede paal, maar kreeg 'm niet onder controle. Zijn rollertje ging naast. Een volley van Fränkel belandde op het dak van het doel.

Twente kon daar eigenlijk niets tegenoverstellen. Eljero Elia kwam in de ploeg en was eventjes gevaarlijk toen hij voorlangs schoot. In de slotfase kroonde invaller Niklas Tarvajärvi zich nog bijna tot matchwinner, maar hij kwam niet uit met z'n passen en schoot naast het doel van Sander Boschker. Het zou teveel zijn geweest voor de thuisploeg.

Schrijnend was het gebrek aan schoten. Het enige schot op doel werd voor rust gelost door Karim El Ahmadi, die zijn poging in de handen van Jimmy van Fessem terecht zag komen. Cerezo Fung A Wing moest groggy van het veld nadat hij een beuk kreeg van Orlando Engelaar. Die verzuimde vervolgens de bal uit te schieten en werd getrakteerd op fluitconcerten van het publiek.
Categorie:
Tag(s):